+36-70/778-3981

info@daviduszosuli.hu

Kedves Látogató!
Az alábbi oldalon tudsz jelentkezni gyermekeddel a Dávid Úszósuli oktatásaira, illetve ezen a weblapon foglalnak helyet a legfontosabb információk, amelyeket az oktatásról, fizetésről, stb. tudnod kell.

Kérem, hogy MINDENKÉPPEN OLVASD VÉGIG az alábbi információkat!

Milyen szinten úszik a gyermeked?

GDPR

Tájékoztató

6 + 7 =

Az úszásórák helyszíne:
Koppány-Völgye Tanuszoda, Tab
8660 Tab, Kossuth Lajos utca 172.
Bővebb információkat ide kattintva érsz el az uszodáról.

Érkezés az órákra:
Az érkezés terén szeretnélek megkérni arra Titeket, hogy az órakezdés előtt maximum 3-4 perccel már átöltözve a medencetérben legyen a gyermeketek! Nagyon fontos ez, hiszen ha ezt nem tartjuk be, akkor nem tudjuk sosem időben elkezdeni az órát, vagy ha pedig elkezdjük, akkor mindig lemarad valamiről a gyermeketek.

Amit hozni kell az órákra:
– A gyerkőcöt/gyerkőcöket, akik úszni szeretnének! 😉 🙂
– Úszógatya/úszódressz, úszósapka, papucs, törölköző, úszószemüveg
Az úszósapka kötelező a tabi uszodában, így kérlek arról se feledkezzetek meg! Továbbá korlátozott számban Nálam is lehet úszószemüveget, illetve úszósapkát vásárolni. (Ha ilyen jellegű igényetek lenne, akkor bátran vegyétek fel Velem a kapcsolatot!)
Illetve nem kell túlgonolni a dolgokat, úszószemüveg terén az 1.000 Ft-os Decathlonos szemüveg az egyik legjobb választás. 😉

Úszás órák díjai:
– 1 havi úszóbérlet ára (heti 2 alkalom): 7.500 Ft
– fél havi úszóbérlet ára (heti 1 alkalom): 4.500 Ft
A bérlet 1 adott hónapra vonatkozik! Részleteket erről a melléklet 1-es és 2-es pontjában olvashatsz!
(Ehhez nyilván hozzájön az uszoda belépő, amely bérlet formájában 5.600 Ft/10 alkalom.)

Fizetés:
Készpénzben minden hónap elején, vagy átutalással, szintén minden hónap elején (maximum az adott hónap 10. napjáig)! Továbbá a fizetési időszakról mindig küldök majd e-mailt, hogy pontosan melyik héten lesz esedékes.

Utaláshoz az információk:
Kedvezményezett neve: Barabás Dávid
Kedvezményezett bankszámla száma: 11773432-70523539
Számlavezető bank: OTP Bank
Közlemény rovat: úszásoktatás bérlet

Az órák menete:
Általában 35-40 percet úszunk, és 5-10 perc játék van minden óra végén a tanmedence tekintetében. Az úszómedencés óráimnál havonta kb. 1-szer játszunk az egyik óra végén.

A koncepció:
A Dávid Úszósuliban a fő szempont az olyan úszásoktatás megvalósításán van, ahol a gyermekek jól érzik magukat, örömmel érkeznek az órákra. A cél főként a mozgás, és egyben az úszás iránti belső motiváció megteremtése, semmint a folyamatos versenyzésre való kemény ösztökélés. (De természetesen ettől függetlenül a tehetségesebb, és agilisabb gyerekeknek igyekszem erősebb ingereket adni, és akár a versenyzés felé mozdítani őket.)
Alap esetben mindig arra törekszem, hogy a lehető leghamarabb megtanítsam a gyermekeknek az egyes úszásnemeket, de általában a folyamat, mire a mély vízbe mehetnek minimum 1, de inkább 2-3 évet felemészt. A csoportos óra keretében nyilván mindenkihez alkalmazkodnunk kell, és akkor a téli betegségekről még nem is beszéltünk.
Az úszásnemek terén első körben a hát, illetve gyorsúszás alapjait tanuljuk meg, és utána következik a mellúszás, ami a gyerekek 90%-nak a legnehezebb úszásnem. (Náluk pont fordítva működik, mint a felnőtteknél.) 🙂 Ha ebben a 3 úszásnemben viszonylag jó technikával, vízbiztosan úsznak a tanmedencében, akkor kerülnek fel majd a mély vízbe, ahol már a kicsit nagyobb teljesítmény lesz a cél.

Szülők a medencetérben:
Nálam, a Dávid Úszósuliban hasonlóan működnek a dolgok, mint az óvodában, vagy az iskolában. A gyerkőcök akkor tudnak rendesen figyelni rám, illetve az óra menetére, ha a szüleik nincsenek a közvetlen közelükben. (Ha rendszeresen bent vagytok, akkor folyamatosan folyik az orruk, valamit mindig mutatni kell anyának, stb. 🙂 ) Ettől függetlenül ne ijedjetek meg, az első alkalmakkor azt szoktam tanácsolni, hogy egy hónapig kb. nyugodtan gyertek be a gyermeketekkel, amíg megszokja az új közeget, a csoportot, illetve engem. Ha ez pár hét alatt sikerül, akkor kérlek titeket, hogy a gyermeketek érdekében a tanóra alatt legyetek szívesek kint várakozni (az óra végi játékra természetesen már bejöhettek).
Természetesen tudom, hogy szeretnétek azért látni a gyermeketeket úszás közben, így minden hónapban – bármikor – 1 alkalommal gyertek be nyugodtan, és nézzétek meg, hogy mennyit fejlődött gyermeketek. (A vírus előtti időszakban minden hónap végén egy bemutató órát tartottam, de sajnos a jelenlegi helyzetben az uszoda vezetősége kérte, hogy egyszerre ne csődítsek be sok szülőt, ezért működik jelenleg így a rendszer, hogy random jöhettek be havi 1 alkalommal.)

Jelentkezési lap és megállapodás:
A Dávid Úszósulit mindig az aktuális jogszabályoknak megfelelően működtetem. Ehhez hozzá tartozik, hogy minden tanév kezdetekor kaptok Tőlem egy “jelentkezési lap és megállapodás” dokumentumot. Ez körülbelül 3 oldalas, és az úszásoktatás főbb sarokpontjait tartalmazza. A dokumentum aláírásával egyfajta bizalmi viszony alakul ki oda-vissza köztem és köztetek.
Ezt a dokumentumot a levél alján lévő ikonra kattintva le tudjátok tölteni, illetve ezen szövegrészre kattintva is elindul a letöltés. Arra szeretnélek benneteket kérni, hogy ha van lehetőségetek rá, akkor nyomtassátok ki 2 db példányban, és hozzátok el az első óra alkalmával. Ott aláírom én is, és 1 példányt visszaadok nektek, 1 példány pedig nálam marad. (Természetesen lesznek nálam is üres megállapodások, amelyeket oda tudok adni ha nem sikerült kinyomtatnotok.)

Információk megosztása:
Általában egy hónapon belül minimum 2-3 e-mailt szoktam küldeni a szülőknek/Nektek, különböző olyan tartalmakkal, amik érintenek Benneteket (bérletfizetés, uszoda karbantartás, stb…), így ha lehet, akkor azért néha nézzetek rá az e-mail fiókotokra, hogy nem-e jött valami levél tőlem. 🙂
Valamint ajánlom a Facebook-, illetve weboldalamat is, ahol sok-sok hasznos információt, és szülői visszajelzést olvashatsz:
https://www.facebook.com/daviduszosuli/
https://daviduszosuli.hu/

Továbbá ha regisztrált felhasználó vagy Facebookon, akkor az alábbi csoportba mindenképpen lépj be (ha még nem vagy a tagja), mivel itt is sok-sok hasznos infót osztok meg: https://www.facebook.com/groups/tabiuszas

MELLÉKLET

Az úszásoktatás havidíja:
Egy hónap úszásoktatás költsége 7.500 Ft/fő (a fél havi 4.500 Ft, illetve a szerdai-pénteki csoportoknak pénteki nappal számolva 5.500 Ft). (Ebben nincs benne az uszoda bérlet, ami 5.600 Ft/10 alkalom.) Továbbá minden egyes hónapban ez a fix költség lesz, azaz minden hónapban 7.500 Ft-ot kell fizetnetek. Kivételt fog képezni 2020. decembere, és 2021. májusa, illetve júniusa. (Erről bővebben a 2. pontban olvashattok.)

Hiányzás, illetve órapótlás:
Egy adott hónapban maximum 2 alkalommal lehet úgy hiányozni, hogy előtte szóltok pár órával, hogy beteg a gyermeketek, nem tudtok jönni. Ha a 2020-as évet nézzük, akkor decemberig 3 hónap van, ez 3×2=6 alkalom, amit így tudtok hiányozni.
Ezt a 6 alkalmat viszont decemberben be tudjátok pótolni! Ez azt jelenti, hogy decemberben eltérő ár lesz az úszásoktatás bérlet terén (lesz biztosan olyan, aki a teljes árat fizeti, de lehet akár olyan is, akinek semmit nem kell fizetnie, mert 6-szor hiányzott a gyermeke szeptembertől decemberig. Ilyenkor 950 Ft/óra áron számolom az úszásoktatásokat. A bérlet ára annyiszor 950 Ft-al csökken ezekben a hónapokban, ahányszor hiányzott a gyermeketek.) Hangsúlyozom, hogy ezek az alkalmak akkor pótolhatók, ha előre szóltok Nekem az órakezdést megelőzően jó pár órával. Erre azért van szükség, hogy tudjak kalkulálni a gyermek létszámmal. Ha nem szóltok előre, akkor sajnos nincs lehetőség órapótlásra.
Ugyanez a helyzet lesz 2021. májusában, és júniusában is, de akkor a 2020. decemberétől 2021. júniusáig tartó időszakot tudjátok pótolni összesen 12 alkalom erejéig (6 hónap szorozva 2 alkalom = 12 alkalom).
Előreláthatólag 2021. június közepéig (vagy maximum a végéig) fog tartani jövőre az úszásoktatás.

Tehát összefoglalva…
Teljes árat (7.500 Ft-ot, fél havi bérlet esetén 4.500 Ft-ot) kell fizetni az alábbi hónapokban:
2020. október, november
2021. január, február, március, április

Órapótlásokkal csökkentett árat tudtok fizetni az alábbi hónapokban:
2020. december
2021. május, június

Ha 1 adott hónapban nagyobb betegség van, és 2 alkalomnál többet hiányzik a gyermeketek, akkor orvosi igazolás ellenében további engedményt tudok biztosítani a bérlet árból.
Előre is köszönöm szépen, hogy ezt megértitek, és elfogadjátok!

A vírus:
2020. szeptemberétől sajnos több forgatókönyvvel kell készülnünk a tanévre. Én személy szerint jelen esetben is, mint általában, pozitívan állok az aktuális helyzethez, de ennek ellenére természetesen alakulhatnak a dolgok olyan irányba, hogy ismét bezárják az uszodát. Szóval alap esetben minden úgy működik, ahogy fent összefoglaltam. Ha látjuk már előre, hogy valami alakul, és tudok rá időben reagálni, akkor természetesen lehetséges, hogy egy adott hónapban nem kell majd fizetnetek, de az sem lesz probléma, ha az történik, mint 2020. márciusában, ugyanis utána mindenképpen igyekszem majd korrekten kompenzálni a kimaradást.